Landig startercultuur voor rauwe worst
OverzichtDe onzichtbare helpers: Starterculturen voor rauwe worst. Rauwe worst biedt een manier om het vlees te conserveren en tegelijkertijd de smaak te verfijnen. Onzichtbare helpers spelen hierin een belangrijke rol. Starterculturen zijn micro-organismes, meestal melkzuurbacteriën, die specifiek worden gebruikt voor de productie van rauwe worst. Ze beïnvloeden het rijpingsproces en dragen bij aan een veilig en smakelijk eindproduct.
Wat zijn de voordelen van startersculturen?
- Snellere rijping: starterculturen versnellen het zuringsproces, waardoor sneller de gewenste consistentie en smaak wordt bereikt.
- Verbeterde smaak: De melkzuurbacteriën produceren aroma's die verantwoordelijk zijn voor de typische smaak van rauwe worst.
- Verhoogde veiligheid: Starterculturen remmen de groei van ongewenste micro-organismes, zoals salmonella en dragen zo bij aan de houdbaarheid van de rauwe worst.
Belangrijke informatie:
- inhoud 25 g
- opslag: donker, droog en koud -18C.
- Geen toegevoegde smaakversterkers, gluten, lactose, melkeiwit, kunstmatige kleurstoffen, kunstmatige conserveringsmiddelen.
- Zonder aantoonbare allergenen.
Gemiddelde voedingswaarden per 100 gr :
- Energie: 1574 kJ / 376 Kcal
- Vetten: 0,00 g waarvan verzadigde vetzuren: 0,00 g
- Koolhydraten: 94,00 g waarvan suikers: 94.00 g
- Eiwit: 0,00 g
- Zout: 0,00 g